Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou - postup přípravy

Ať už čekáte hosty nebo chcete připravit něco dobrého pro svou rodinu, s vepřovými medailonky nešlápnete vedle. Skvěle je doplňuje lahodná cibulová omáčka.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na medailonky o šířce 1,5 cm, které smažte na rozpáleném oleji 3 minuty, z každé strany. Jakmile se medailonky zatáhnou, vyjměte je z pánve. 

Poznámka: Během smažení panenku osolte. 

2. KROK

K výpeku přilijte olej a do pánve vložte nakrájený česnek s proužky cibule. Asi po minutě smažení přidejte oloupanou nakrájenou mrkev, směs osolte a pokračujte ve smažení další 3 minuty. 

3. KROK

Do pánve přidejte bobkový list a vše zalijte vínem. Asi po 4 minutách vaření přilijte vývar a pokrm vařte 10 minut, pod pokličkou. Po této době ze směsi vyjměte bobkový list a rozmixujte ji. 

Tip: Víno můžete nahradit vývarem.

4. KROK

Do rozmixované omáčky vraťte vepřové medailonky, pánev zakryjte a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Následně maso servírujte s omáčkou a americkými brambory nebo jinou oblíbenou přílohou. 

5. KROK

Tip: Během vaření s pánví občas zahýbejte ze strany na stranu. Díky tomu se pokrm promíchá a nebude se připalovat ke dnu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Cocina con Carmen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů