Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou - postup přípravy
Ať už čekáte hosty nebo chcete připravit něco dobrého pro svou rodinu, s vepřovými medailonky nešlápnete vedle. Skvěle je doplňuje lahodná cibulová omáčka.
Základ
Na smažení
Maso nakrájejte na medailonky o šířce 1,5 cm, které smažte na rozpáleném oleji 3 minuty, z každé strany. Jakmile se medailonky zatáhnou, vyjměte je z pánve.
Poznámka: Během smažení panenku osolte.
K výpeku přilijte olej a do pánve vložte nakrájený česnek s proužky cibule. Asi po minutě smažení přidejte oloupanou nakrájenou mrkev, směs osolte a pokračujte ve smažení další 3 minuty.
Do pánve přidejte bobkový list a vše zalijte vínem. Asi po 4 minutách vaření přilijte vývar a pokrm vařte 10 minut, pod pokličkou. Po této době ze směsi vyjměte bobkový list a rozmixujte ji.
Tip: Víno můžete nahradit vývarem.
Do rozmixované omáčky vraťte vepřové medailonky, pánev zakryjte a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Následně maso servírujte s omáčkou a americkými brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Během vaření s pánví občas zahýbejte ze strany na stranu. Díky tomu se pokrm promíchá a nebude se připalovat ke dnu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cocina con Carmen
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.