Vepřové na španělský způsob s omáčkou - postup přípravy
Připravte si jednoduché jídlo, díky kterému se přenesete přímo do slunného Španělska, křehké maso z vepřové panenky se v něm snoubí s lahodnou jemnou omáčkou ze zeleniny a vína. Na přípravu tohoto receptu vám, kromě masa, stačí pár jednoduchých ingrediencí, jejichž kombinace vás však velmi mile překvapí.
Ingredience
Vepřovou panenku očistěte, odkrájejte případné blanky a přebytečné kousky tuku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky, oloupanou mrkev pak na silnější kolečka, česnek na plátky.
Očištěnou vepřovou panenku nakrájejte na silnější plátky. Naklepejte je plochou stranou nože a zprudka orestujte na rozpáleném olivovém oleji. Orestované maso dejte stranou.
Na výpeku z masa orestujte plátky česneku a cibuli. Přidejte mrkev a restujte zeleninu dozlatova.
Orestovanou zeleninu osolte, opepřete a zasypte kukuřičným škrobem. Vše řádně promíchejte, aby byla zelenina škrobem lehce obalená a zároveň aby se netvořily žmolky.
Přilijte masový vývar a víno a přiveďte k varu. Vařte, dokud se z vína neodpaří veškerý alkohol a zároveň dokud mrkev nezměkne.
Zeleninu i s omáčkou přemístěte do vhodné nádoby a rozmixujte pomocí ponorného mixéru. Poté vraťte zpět do pánve, přidejte orestované maso a nechte prohřát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Y hoy qué comemos