Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na španělský způsob s omáčkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Vepřové na španělský způsob s omáčkou - postup přípravy

Připravte si jednoduché jídlo, díky kterému se přenesete přímo do slunného Španělska, křehké maso z vepřové panenky se v něm snoubí s lahodnou jemnou omáčkou ze zeleniny a vína. Na přípravu tohoto receptu vám, kromě masa, stačí pár jednoduchých ingrediencí, jejichž kombinace vás však velmi mile překvapí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Vepřovou panenku očistěte, odkrájejte případné blanky a přebytečné kousky tuku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky, oloupanou mrkev pak na silnější kolečka, česnek na plátky.

2. KROK

Očištěnou vepřovou panenku nakrájejte na silnější plátky. Naklepejte je plochou stranou nože a zprudka orestujte na rozpáleném olivovém oleji. Orestované maso dejte stranou.

3. KROK

Na výpeku z masa orestujte plátky česneku a cibuli. Přidejte mrkev a restujte zeleninu dozlatova.

4. KROK

Orestovanou zeleninu osolte, opepřete a zasypte kukuřičným škrobem. Vše řádně promíchejte, aby byla zelenina škrobem lehce obalená a zároveň aby se netvořily žmolky.

5. KROK

Přilijte masový vývar a víno a přiveďte k varu. Vařte, dokud se z vína neodpaří veškerý alkohol a zároveň dokud mrkev nezměkne.

6. KROK

Zeleninu i s omáčkou přemístěte do vhodné nádoby a rozmixujte pomocí ponorného mixéru. Poté vraťte zpět do pánve, přidejte orestované maso a nechte prohřát.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Y hoy qué comemos

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů