Vepřové nudličky na zelenině - postup přípravy
Jestliže pátráte, co rychlého si uvařit, pokud jste doma právě sami, anebo zrovna nemáte chuť dlouho pobývat u sporáku, zkuste vepřové nudličky na zelenině podle receptu paní Ilony Šimůnkové. Příprava je neuvěřitelně rychlá a potřebujete jen pár surovin.
Ingredience
Rýži nechte uvařit v osolené vodě doměkka. Mezitím nakrájejte vepřové maso na tenké a dlouhé nudličky, v míse je posypejte solí, pepřem, sladkou paprikou a koření na Čínu. Přísady dobře promíchejte. Očistěte cibuli, nasekejte ji najemno, rajče nakrájejte na kostičky a obojí přidejte do mísy s masem. Zakápněte jej sójovou omáčkou a posypejte bramborovým škrobem, velmi dobře promíchejte a nechte maso chvíli odležet.
Na plotně rozehřejte hlubokou pánev s trochou rostlinného oleje a zprudka opečte odleželé maso dozlatova. Přidejte hrášek a kukuřici, obsah pánve dochuťte a ještě chvíli všechno společně opékejte. Hotové maso servírujte s kopečkem rýže a posypané trochou čerstvě nasekaných bylinek.