Vepřový guláš s těstovinami - postup přípravy
I z vepřového masa lze udělat vynikající guláš, který můžete podávat kromě knedlíku třeba s těstovinami. Recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na kostky a dejte je do mísy. Přidejte k němu pepř, kmín, gulášové koření, lisovaný česnek a hořčici a promíchejte. Maso nesolte, gulášové koření je dost slané. Nakonec přihoďte bobkové listy.
Nakrájejte si vetší cibule na kostičky a dejte ji na troše oleje smažit do hrnce. Až začne získávat hnědou barvu, přidejte okořeněné maso a zarestujte ho, aby se zatáhlo. Nakonec přidejte sladkou a uzenou papriku. Pokud máte rádi guláš pikantní, můžete použít papriku pálivou.
Zalijte vše horkou vodou a nechte vše pod poklicí 60 až 90 minut vařit, dokud nebude maso měkké. V případě potřeby přilijte horkou vodu.
Jakmile změkne, dolijte trochu vody, přidejte dle chuti majoránku, sůl a vyndejte bobkové listy. Zhruba v tuto chvíli dejte vařit těstoviny podle instrukcí na obalu. Omáčku zahustěte trochou polohrubé mouky s vodou a ještě vše 10 minut provařte. Hotový guláš servírujte s těstovinami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.