Vepřový řízek v sýrovém těstíčku - postup přípravy
Pokud hledáte originální recept na vepřový řízek, vyzkoušejte ho s tímto sýrovým těstíčkem podle receptu paní Kopalové. Servírovat ho můžete s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo s plátkem čerstvého chleba.
Na vepřový řízek
Na obalení
Vepřové maso lehce naklepejte pomocí paličky na maso. Poté ho z obou stran posypte solí, mletým černým pepřem a sušeným česnekem.
Do mísy rozklepněte vejce, přisypte k nim polohrubou mouku a sůl. Do směsi přidejte nastrouhaný sýr na jemném struhadle a vše pečlivě promíchejte.
Do talíře nasypte strouhanku. Plátky vepřové krkovice nejdříve důkladně obalte v sýrovém těstíčku a poté ve strouhance.
Postup opakujte, dokud budete mít dostatek vepřového masa. Do pánve nalijte sádlo, olej nebo přepuštěné máslo a nechte ho dostatečně rozehřát.
Obalenou vepřovou krkovici smažte z obou stran dozlatova na mírném plameni. Poté ji můžete ihned servírovat s kaší nebo vařeným bramborem.
Tip: Místo sušeného česneku použijte ten čerstvý. Plátky masa pečlivě potřete a nechte ho uležet přes noc v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.