Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřový řízek v sýrovém těstíčku

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vepřový řízek v sýrovém těstíčku - postup přípravy

Pokud hledáte originální recept na vepřový řízek, vyzkoušejte ho s tímto sýrovým těstíčkem podle receptu paní Kopalové. Servírovat ho můžete s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo s plátkem čerstvého chleba.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na vepřový řízek

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřové maso lehce naklepejte pomocí paličky na maso. Poté ho z obou stran posypte solí, mletým černým pepřem a sušeným česnekem.

2. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přisypte k nim polohrubou mouku a sůl. Do směsi přidejte nastrouhaný sýr na jemném struhadle a vše pečlivě promíchejte.

3. KROK

Do talíře nasypte strouhanku. Plátky vepřové krkovice nejdříve důkladně obalte v sýrovém těstíčku a poté ve strouhance.

4. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít dostatek vepřového masa. Do pánve nalijte sádlo, olej nebo přepuštěné máslo a nechte ho dostatečně rozehřát.

5. KROK

Obalenou vepřovou krkovici smažte z obou stran dozlatova na mírném plameni. Poté ji můžete ihned servírovat s kaší nebo vařeným bramborem.

6. KROK

Tip: Místo sušeného česneku použijte ten čerstvý. Plátky masa pečlivě potřete a nechte ho uležet přes noc v lednici.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů