Vlašský salát s bramborami, salámem a zeleninou - postup přípravy
Připravte si rychlou svačinku podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Postup je jednoduchý a pochutnat si na něm můžete nejen ve všední den, ale také na oslavách, kdy jej můžete servírovat hostům jako předkrm.
Ingredience
Brambory ve slupce vařte v osolené vodě po dobu 25 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je. Na minimálně 10 minut dejte vařit také oloupanou mrkev, celer a petržel.
Zatímco se vše vaří, nakrájejte si na drobné kousky salám a vložte jej do mísy. Uvařenou zeleninu také nakrájejte a přidejte ji k salámu. Do mísy přidejte následně hrášek a nadrobno nakrájenou cibuli.
Nyní sceďte a oloupejte uvařené brambory. Poté, co trochu vychladnou, je nakrájejte na čtverečky a společně s nakrájenými okurkami přidejte do zeleninové směsi se salámem. Do mísy přidejte majonézu, worcester a hořčici a vše dochuťte solí a pepřem.
Nakonec přidejte lák z okurek a vše důkladně zamíchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí. Podávejte vychlazené s oblíbeným pečivem.
Tip: Pokud máte rádi čerstvé bylinky, můžete vršek salátu při podávání ozdobit kouskem petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem