Vrstvený salát ve skle - postup přípravy
Vrstvené saláty před časem zažívaly obrovský boom. Lidé si je dokonce nosili ve sklenicích jako svačinu do práce a nedali bez nich ani ránu. I když módní vlna do jisté míry opadla, stále není od věci si tuto dobrůtku dopřát. Zkuste ten se šunkou, kukuřicí a ananasem podle receptu od paní Petry Pospíchalové.
Ingredience
Připravte si velkou skleněnou mísu, aby v ní byly všechny vrstvy krásně vidět. Jinou možností je připravit salát do uzavíratelných sklenic.
Sterilovaný celer, kukuřici a ananas slijte z nálevu a nechte dobře okapat. Na dno mísy rozložte do rovnoměrné vrstvy nejprve celer, na něj na proužky nakrájený pórek, na pórek nasypejte kukuřici, pak okapané kousky ananasu.
Vejce uvařte natvrdo a šunku rozkrájejte na kostičky. Kostičky šunky pak nasypejte na vrstvu ananasu, na šunku přidejte vejce nakrájené na kostičky, nebo nahrubo nastrouhané. Na vejce rozetřete majonézu do přiměřené vrstvy, která by měla být ideálně silná podobně jako vrstvy ostatních surovin. Celé dílo pak završte strouhaným sýrem. Nechte v lednici pár hodin (nejlépe přes noc) odležet, aby se všechny chutě surovin vzájemně propojily, a podávejte s čerstvým pečivem.