Základní segedínský guláš - postup přípravy
Segedínský guláš má tolik variant, kolik kuchařů jej na světě vaří. Ten jediný a opravdový je ale úplně jednoduchý, vyzkoušejte ho podle osvědčeného receptu od paní Ilony Šimůnkové.
Ingredience
Očištěnou cibuli nakrájejte nadrobno a na troše sádla či rostlinného oleje ji osmahněte dohněda. Bůček nakrájejte na kostky a přihoďte ho do pánve k opečené cibuli. Posypejte je solí, pepřem a sladkou paprikou, zprudka opečte a nechte maso ze všech stran zatáhnout. Obsah hrnce podlijte trochou vody a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne.
Kysané zelí slijte z nálevu, trochu ho vyždímejte a pokrájejte na kratší kousky. Krátce před dovařením masa přidejte zelí do hrnce a pokračujte v dušení, dokud nezměkne také zelí.
Ve skleničce smíchejte trochu hladké mouky a vody a touto záklechtkou guláš v hrnci zahustěte. Nechte ho ještě chvíli provařit a podávejte s houskovým knedlíkem.