Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Základní segedínský guláš

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Základní segedínský guláš - postup přípravy

Segedínský guláš má tolik variant, kolik kuchařů jej na světě vaří. Ten jediný a opravdový je ale úplně jednoduchý, vyzkoušejte ho podle osvědčeného receptu od paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očištěnou cibuli nakrájejte nadrobno a na troše sádla či rostlinného oleje ji osmahněte dohněda. Bůček nakrájejte na kostky a přihoďte ho do pánve k opečené cibuli. Posypejte je solí, pepřem a sladkou paprikou, zprudka opečte a nechte maso ze všech stran zatáhnout. Obsah hrnce podlijte trochou vody a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne.

2. KROK

Kysané zelí slijte z nálevu, trochu ho vyždímejte a pokrájejte na kratší kousky. Krátce před dovařením masa přidejte zelí do hrnce a pokračujte v dušení, dokud nezměkne také zelí.

3. KROK

Ve skleničce smíchejte trochu hladké mouky a vody a touto záklechtkou guláš v hrnci zahustěte. Nechte ho ještě chvíli provařit a podávejte s houskovým knedlíkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů