Zapečená bramborová kaše s mletým masem a sýrem - postup přípravy
Jestliže hledáte nápad na chutný recept, kterým byste potěšili svou rodinu, pak jste na správné adrese. Tento pokrm všechny zasytí a ani se s ním příliš nenadřete. Úspěch zaručen.
Základ z brambor
Mleté maso
Brambory uvařte doměkka tak, jak jste zvyklí. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechejte prosmažit na rozpáleném oleji. Přidejte do pánve mleté maso a promíchejte. Těsně předtím, než bude maso hotové, jej osolte, opepřete a přidejte zbylé koření. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte a prosmažte.
Poté dolijte mléko a naposledy směs zamíchejte. K uvařeným bramborům přidejte máslo a rozšťouchejte je. Rozklepněte k nim vejce, osolte, přilijte mléko dle potřeby (aby se směs lépe propojila) a vytvořte kaši. Pekáč vymažte máslem, rozprostřete do něj kaši, na ni mleté maso a navrch dejte nastrouhaný sýr. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 20 až 30 minut. Poté ihned podávejte, dobrou chuť!