Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená kuřecí stehna se zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečená kuřecí stehna se zeleninou - postup přípravy

Tento výborný recept na přípravu kuřecích stehen je velmi jednouchý a rychlý. Rozhodně jej oceníte jako večeři nebo snadno ohřívatelný oběd na cesty či do práce. Díky zelenině zůstávají stehna dlouho šťavnatá a velmi chutná.

Ingredience pro:
11 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
  1. Připravte si kuřecí stehna – rozložte si je a na každém udělejte z obou stran dva příčné řezy.
  2. Připravte si marinádu – do mísy dejte rajčatový protlak, olej, všechno koření a vodu, směs důkladně promíchejte.
  3. Stehna vložte do marinády a vše promíchejte tak, aby se v ní celá obalila.
  4. Připravte si zapékací mísu (nebo pekáč) a vymažte ji tukem.
  5. Na dno rozložte namarinovaná kuřecí stehna.
  6. Brambory očistěte a nakrájejte na měsíčky.
  7. Porozkládejte brambory do mezer mezi kuřecími stehny a také po jejich povrchu.
  8. Na brambory rovnoměrně rozložte zelený pepř.
  9. Očistěte cibuli a nakrájejte ji na měsíčky.
  10. Očistěte rajčata a nakrájejte je na kolečka.
  11. Plátky rajčat i měsíčky cibule porozkládejte na brambory.
  12. Na připravenou směs rozlejte zbytek marinády.
  13. Zapékací mísu přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 220 °C.
  14. Pečte přibližně 30 minut – v poslední fázi pečení odkryjte alobal, aby byla zelenina křupavá.

Recept lze připravit v nasládlé nebo pikantní variantě podle koření, které dáte do marinády. Kromě rajčat a cibule lze použít i jinou sezónní zeleninu, například, papriku, cuketu nebo lilek.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů