Zapečené brambory se zelím a mrkví - postup přípravy
Ta nejjednodušší zeleninová večeře může být zároveň tou nejchutnější, jakou si můžete připravit. Stačí k tomu jen brambory, zelí a mrkev, trocha koření a vajíčka. Přípravu proto zvládne i naprostý začátečník a navíc s minimálními náklady na výrobu. Je to jedno z těch jídel, které si nemusíte odpírat ani při redukční dietě a zdravém stravování.
Ingredience
Brambory a mrkev oškrábejte a zelí očistěte od svrchních listů. Všechny druhy zeleniny nastrouhejte nahrubo a smíchejte ve velké zapékací míse.
Dvě vajíčka vyšlehejte vidličkou dohladka a zalijte jimi zeleninovou směs. Přidejte sto gramů strouhanky, trochu muškátového oříšku, soli a mletého černého pepře a vše dobře promíchejte.
Plech na pečení pokryjte pečicím papírem a na něj rozetřete trochu rostlinného oleje. Vyklopte do plechu zeleninovou směs a rovnoměrně ji rozprostřete po celé ploše plechu a stěrkou výslednou placku urovnejte ze všech stran do roviny, včetně okrajů.
Vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte zeleninovou směs po dobu 20 minut, dokud její povrch nezezlátne. Pak ji vyndejte z trouby, rozkrájejte placku na menší dílky a podávejte.