Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory se zelím a mrkví

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zapečené brambory se zelím a mrkví - postup přípravy

Ta nejjednodušší zeleninová večeře může být zároveň tou nejchutnější, jakou si můžete připravit. Stačí k tomu jen brambory, zelí a mrkev, trocha koření a vajíčka. Přípravu proto zvládne i naprostý začátečník a navíc s minimálními náklady na výrobu. Je to jedno z těch jídel, které si nemusíte odpírat ani při redukční dietě a zdravém stravování.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory a mrkev oškrábejte a zelí očistěte od svrchních listů. Všechny druhy zeleniny nastrouhejte nahrubo a smíchejte ve velké zapékací míse.

2. KROK

Dvě vajíčka vyšlehejte vidličkou dohladka a zalijte jimi zeleninovou směs. Přidejte sto gramů strouhanky, trochu muškátového oříšku, soli a mletého černého pepře a vše dobře promíchejte.

3. KROK

Plech na pečení pokryjte pečicím papírem a na něj rozetřete trochu rostlinného oleje. Vyklopte do plechu zeleninovou směs a rovnoměrně ji rozprostřete po celé ploše plechu a stěrkou výslednou placku urovnejte ze všech stran do roviny, včetně okrajů.

4. KROK

Vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte zeleninovou směs po dobu 20 minut, dokud její povrch nezezlátne. Pak ji vyndejte z trouby, rozkrájejte placku na menší dílky a podávejte.

5. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů