Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené filé s rajčaty a bramborovou kaší

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zapečené filé s rajčaty a bramborovou kaší - postup přípravy

Zapečené filé, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, kombinuje jemnou chuť ryby s výrazným kořením. Součástí receptu je bramborová kaše, která rybu skvěle doplňuje.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na rybu

Zálivka

Bramborová kaše

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory vařte v osolené vodě 20 minut, do změknutí. Poté začněte připravovat filety. 

Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily co nejrychleji, nakrájejte je na menší kousky.

2. KROK

Na dno hrnce, vhodného k pečení v troubě, vložte několik plátků másla, na které položte rybí filé. Ryby ochuťte drceným kmínem, pepřem a solí.

3. KROK

Na každé filé položte kousek másla a pokrm pečte v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 20 minut. 

Poznámka: Pro tento recept byla zvolena aljašská treska.

4. KROK

V míse smíchejte vejce se solí a strouhankou a směsí zalijte upečené filety, které pečte dalších 15 minut. Pokrm ozdobte na plátky nakrájenými rajčaty a vytvořte bramborovou kaši. 

5. KROK

Uvařené brambory vyšlehejte s mlékem a servírujte je s trochou másla a zapečeným filé. 

Tip: Bramborovou kaši i rybu můžete ozdobit petrželkou a kousky rajčat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů