Zapečené kuřecí plátky s bramborem v alobalu - postup přípravy
Skvělé medailonky z kuřecích prsou lze i s přílohou a dalšími ingrediencemi jednoduše zapéci v alobalu. Získáte tak velmi exkluzivně vypadající oběd nebo večeři.
Ingredience
Brambory nakrájejte na kolečka, dejte je do hrnce s vodou a na sporáku vařte 5 minut od bodu varu. Poté vodu slijte a dle chuti brambory osolte a opepřete. Kuřecí prsa rozpulte a podélně rozřízněte, aby byla tenčí, dostanete tak z každého 4 medailonky. Ty naklepejte a z obou stran osolte a opepřete.
Cibuli nakrájejte na proužky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a žampiony nakrájejte na kostičky. Dejte cibuli smažit na pánvi na troše oleje, po dvou minutách přidejte mrkev a žampiony. Osolte a opepřete a za občasného míchání smažte 3 až 4 minuty.
Vezměte si čtverec alobalu. Doprostřed dejte šestinu brambor, budete totiž dělat 6 balíčků. Na brambory dejte 2 kuřecí medailonky, na ně šestinu směsi a pak lžíci bílého jogurtu. Zabalte tak, aby se alobal jogurtu pokud možno nedotýkal, a udělejte nahoře jakousi alobalovou stopku. Dejte balíčky na plech a vložte je do předehřáté trouby na 200°C péct na asi 15 minut.
Během pečení si nastrouhejte na hrubém struhadle sýr. Vyndejte plech z trouby, balíčky otevřete, nasypejte do každého šestinu sýru a dejte dopéct na 10 minut. Porci masa s bramborem servírujte v alobalu posypanou nasekanou petrželkou.