Zapečené žampiony se sýrem a petrželkou - postup přípravy
Pojměte jednohubky trochu jinak a místo nich svým hostům naservírujte zapečené žampiony se sýrem. Jsou šťavnaté a připravíte je rychle, snadno a levně.
Základ
Náplň
Na posypání
Žampiony omyjte a odstraňte jejich nožky. V míse vyšlehejte vejce se solí a naplňte jimi jednotlivé kloboučky hub. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.
Do pánve s rozpuštěným máslem vložte nadrobno nakrájenou jarní cibulku s nasekanou petrželkou a nakrájeným česnekem. Směs ochuťte solí, pepřem, zamíchejte ji a smažte 1 minutu.
Obsah pánve zasypte strouhankou a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty. Směsí naplňte upečené kloboučky hub, které na závěr posypte najemno nastrouhaným sýrem. Pokračujte v pečení dalších 5 minut
Tip: Zapečené žampiony se sýrem servírujte posypané nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ola’s Recipes
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.