Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené žampiony se sýrem a petrželkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zapečené žampiony se sýrem a petrželkou - postup přípravy

Pojměte jednohubky trochu jinak a místo nich svým hostům naservírujte zapečené žampiony se sýrem. Jsou šťavnaté a připravíte je rychle, snadno a levně.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Žampiony omyjte a odstraňte jejich nožky. V míse vyšlehejte vejce se solí a naplňte jimi jednotlivé kloboučky hub. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. 

2. KROK

Do pánve s rozpuštěným máslem vložte nadrobno nakrájenou jarní cibulku s nasekanou petrželkou a nakrájeným česnekem. Směs ochuťte solí, pepřem, zamíchejte ji a smažte 1 minutu. 

3. KROK

Obsah pánve zasypte strouhankou a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty. Směsí naplňte upečené kloboučky hub, které na závěr posypte najemno nastrouhaným sýrem. Pokračujte v pečení dalších 5 minut

Tip: Zapečené žampiony se sýrem servírujte posypané nasekanou petrželkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Ola’s Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů