Zapečený vepřový plátek se zeleninou - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte výživný, šťavnatý a aromatický pokrm s bohatou chutí. Zapečený vepřový plátek se zeleninou uvítají všichni milovníci jednoduchého vaření.
Maso
Základ
Houbová směs
Na posypání
Vepřovou panenku nakrájejte na 7 stejně širokých plátků, které jemně naklepejte a ochuťte solí, pepřem a mletou uzenou paprikou z obou stran.
Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Dno zapékací mísy pokryjte tenkými plátky oloupaných brambor a kolečky oloupané mrkve.
Poznámka: Nemáte-li mísu s nepřilnavým povrchem, vymažte ji olejem.
Zeleninu ochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem, tymiánem, polijte ji olivovým olejem a důkladně zamíchejte.
Tip: Místo tymiánu můžete použít oregano.
Na zeleninový základ vyskládejte plátky masa a připravte houbovou směs. Plátky žampionů smíchejte s nakrájenou cibulí, rajčaty, paprikou a majonézou.
Poznámka: Před krájením zbavte papriku semeníku.
Směs ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, nasekaným koprem, zamíchejte ji a naneste ji na maso. Mísu zakryjte a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 70 minut.
Zapečený vepřový plátek podávejte společně se zeleninou. Ke každé porci můžete přidat tatarku nebo jinou oblíbenou omáčku.
Tip: Pokrm servírujte posypaný nasekaným koprem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI

