Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený vepřový plátek se zeleninou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Zapečený vepřový plátek se zeleninou - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte výživný, šťavnatý a aromatický pokrm s bohatou chutí. Zapečený vepřový plátek se zeleninou uvítají všichni milovníci jednoduchého vaření.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Maso

Základ

Houbová směs

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou panenku nakrájejte na 7 stejně širokých plátků, které jemně naklepejte a ochuťte solí, pepřem a mletou uzenou paprikou z obou stran. 

2. KROK

Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

3. KROK

Dno zapékací mísy pokryjte tenkými plátky oloupaných brambor a kolečky oloupané mrkve.

Poznámka: Nemáte-li mísu s nepřilnavým povrchem, vymažte ji olejem.

4. KROK

Zeleninu ochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem, tymiánem, polijte ji olivovým olejem a důkladně zamíchejte. 

Tip: Místo tymiánu můžete použít oregano.

5. KROK

Na zeleninový základ vyskládejte plátky masa a připravte houbovou směs. Plátky žampionů smíchejte s nakrájenou cibulí, rajčaty, paprikou a majonézou. 

Poznámka: Před krájením zbavte papriku semeníku. 

6. KROK

Směs ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, nasekaným koprem, zamíchejte ji a naneste ji na maso. Mísu zakryjte a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 70 minut. 

7. KROK

Zapečený vepřový plátek podávejte společně se zeleninou. Ke každé porci můžete přidat tatarku nebo jinou oblíbenou omáčku.

Tip: Pokrm servírujte posypaný nasekaným koprem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů