Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené hovězí maso s rýží

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 250 minut

Zavařené hovězí maso s rýží - postup přípravy

Hovězí maso můžete bez zkažení uchovat i rok, aniž byste ho měli v mrazáku. Máte ho pak kdykoli připravené ke konzumaci a můžete si ho vzít například i jako domácí „hotovku“ na dovolenou.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Na zavaření potřebujete maso, na němž je tuk. Ten ořízněte a nakrájejte na malé kostičky, libové maso na kostky. Cibuli a mrkev také nakrájejte na kostičky.

2. KROK

Dejte tuk do hrnce a nechte ho vysmažit. Až začnou kostičky zlátnout, přidejte libové maso a osmahněte. Pak přidejte mrkev a cibuli, vše osolte, opepřete, ochuťte sladkou paprikou a zarestujte.

3. KROK

Rýži několikrát properte. Trochu rýže dejte na dno sklenice, pak pokračujte vrstvou masové směsi a pak zase rýží. Vrstvy postupně střídejte, na vrchu nakonec bude rýže. Sklenici naplňte asi jen z 80 procent a pak ji zalijte k vrchu horkou vodou. Přidejte půl lžičky 70procentního octa, jiného dejte poměrově více, a zavíčkujte.

4. KROK

Dejte sklenice do hrnce vyloženého ručníkem. Zalijte je horkou vodou tak, aby byla ponořená i víčka, přiveďte ji k varu a na mírném plameni zavařujte 4 hodiny. Poté nechte sklenice vychladnout. Skladujte je na temném a chladném místě, jehož teplota nepřesahuje 10 stupňů.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů