Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené okurky do bramborového salátu

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zavařené okurky do bramborového salátu - postup přípravy

Zavařené okurky se díky své křupavosti a sladkokyselé chuti hodí skvěle nejen do bramborového salátu, ale také k pečenému masu. Příprava receptu je velmi snadná.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Salátové okurky omyjte a odkrojte z nich okraje, které nebudete používat. Okurky nakrájejte na drobné kostky, které vložte do mísy. 

2. KROK

Do každé sterilizované sklenice vložte 5 kuliček celého černého pepře, jeden bobkový list, jeden nakrájený stroužek česneku, feferonku dle vlastní chuti, jeden květ kopru a 5 g křenového listu.

3. KROK

Sklenice dále naplňte až po povrch nakrájenými okurkami, zalijte je horkou vodou až po okraj a volně je uzavřete víčky. Sklenice přikryjte ručníkem a nechte je vychladnout. Poté vodu z okurek sceďte do hrnce a dolijte ji vodou tak, aby byl v hrnci 1 litr tekutiny.

4. KROK

Nálev přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Jakmile se začne vařit, vmíchejte do něj sůl s cukrem. Nálev vařte další 2 minuty a poté do něj vlijte ocet. Ingredience zamíchejte, vařte 1 minutu. Poté nálevem zalijte okurky ve sklenicích. 

Poznámka: Nálev vystačí na 4 sklenice o objemu 500 ml. 

5. KROK

Sklenice s okurkami pevně uzavřete, obraťte je víčky dolů, přikryjte je ručníkem a nechte volně vychladnout.

Poznámka: V tomto receptu jsou použity 4 sklenice o objemu 500 ml.  

6. KROK

Tip: Zavařené okurky můžete použít k přípravě bramborových a jiných salátů, ale můžete je použít také jako zajímavou přílohu k hlavnímu jídlu.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů