Zavařené okurky do bramborového salátu - postup přípravy
Zavařené okurky se díky své křupavosti a sladkokyselé chuti hodí skvěle nejen do bramborového salátu, ale také k pečenému masu. Příprava receptu je velmi snadná.
Ingredience
Nálev
Salátové okurky omyjte a odkrojte z nich okraje, které nebudete používat. Okurky nakrájejte na drobné kostky, které vložte do mísy.
Do každé sterilizované sklenice vložte 5 kuliček celého černého pepře, jeden bobkový list, jeden nakrájený stroužek česneku, feferonku dle vlastní chuti, jeden květ kopru a 5 g křenového listu.
Sklenice dále naplňte až po povrch nakrájenými okurkami, zalijte je horkou vodou až po okraj a volně je uzavřete víčky. Sklenice přikryjte ručníkem a nechte je vychladnout. Poté vodu z okurek sceďte do hrnce a dolijte ji vodou tak, aby byl v hrnci 1 litr tekutiny.
Nálev přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Jakmile se začne vařit, vmíchejte do něj sůl s cukrem. Nálev vařte další 2 minuty a poté do něj vlijte ocet. Ingredience zamíchejte, vařte 1 minutu. Poté nálevem zalijte okurky ve sklenicích.
Poznámka: Nálev vystačí na 4 sklenice o objemu 500 ml.
Sklenice s okurkami pevně uzavřete, obraťte je víčky dolů, přikryjte je ručníkem a nechte volně vychladnout.
Poznámka: V tomto receptu jsou použity 4 sklenice o objemu 500 ml.
Tip: Zavařené okurky můžete použít k přípravě bramborových a jiných salátů, ale můžete je použít také jako zajímavou přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Татьяна огородница.