Závin z listového těsta s žampiony a feta sýrem - postup přípravy
Jestliže máte chuť na nějakou speciální pochoutku a nevíte, co by to mělo být, pak rozhodně vsaďte na tento slaný závin. Využijete jej jak jako chuťovku např. ke sledování filmu, tak jako sváteční či party pohoštění pro setkání s rodinou nebo přáteli.
Ingredience
Rozložte listové těsto a do jeho středu naneste do řady plátky prosciutta. Na ně rozprostřete sýr feta a lžičkou jej ještě rozmělněte. Poté na sýr nasypejte tymián. Rozehřejte na pánvi rostlinný olej. Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte na plátky, dejte ho smažit na oleji a postupně přidávejte i nakrájené žampiony. Osolte je, opepřete a důkladně orestujte. Poté směs přesuňte z pánve do misky a nechte ji vychladnout. Následně ji naneste na sýr feta.
Dejte náplň do středu a zabalte ji do prosciutta. Nyní proveďte řez směrem od rohu do středu, dokud nedojdete k prosciuttu. Tento řez udělejte ze všech rohů. Vzniknou vám dva trojúhelníky naproti sobě, ty překlopte na náplň a zarovnejte je okolo ní. Zbývající těsto nařežte na šikmé proužky do tvaru stromečku.
Dávejte jeden proužek přes druhý přes náplň, dokud ji zcela nezakryjete. Dejte závin na plech vyložený pečicím papírem, Vejce rozklepněte do misky, rozšlehejte a potřete jím závin. Dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na cca 25–30 minut. Poté máte hotovo a můžete závin nakrájet a naservírovat, dobrou chuť!