Zdravá meruňková marmeláda bez cukru - postup přípravy
Pokud hledáte recept na výbornou, avšak zdravou meruňkovou marmeládu, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Její velkou výhodou je, že do ní nemusíte přidat ani gram cukru.
Ingredience
Meruňky pečlivě omyjte a odstraňte z nich pecku. Poté je vložte do hrnce a přidejte do nich citrónovou šťávu nebo kyselinu citrónovou.
Hrnec přendejte nad oheň a za pomalu je vařte do měkka. Teplota marmelády by neměla přesáhnout teplotu 90 °C.
Pokud se vám bude zdát, že marmeláda má tendenci se připalovat, vlijte do ní malé množství vody.
Alespoň 20 minut před ukončením vaření marmelády vyložte na mřížku čisté zavařovací sklenice i s víčky a vložte je studené trouby.
Troubu nastavte na 120 °C a sklenice sterilizujte alespoň 15 minut a nechte je v horké troubě, dokud nebude marmeláda hotová.
Marmeládu můžete ochutit dle potřeby umělým sladidlem. Poté ji promíchejte a vyjměte sklenice z trouby. Marmeládu přendejte pomocí lžíce do sklenic a uzavřete je pečlivě víčky.
Sklenice přikryjte ručníkem a nechte je vychladnout. Poté je uskladněte na suché a tmavé místo.
Tip: Pokud chcete marmeládu s více kousky, vařte ji kratší dobu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lena cukrářka