Zeleninová polévka s klobásou - postup přípravy
Polévka je grunt a u této to platí dvojnásob. Nejenže si na ní pochutnáte, ale také vás zasytí jako žádná jiná.
Polévka
Bageta
Nakrájejte klobásu na kolečka a osmažte ji v hrnci na rostlinném oleji dozlatova. Dejte ji na talíř. Ve stejném hrnci zpěňte cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, papriku, feferonku, česnek a také brambory.
Směs dochuťte solí, rozmarýnem a mletou sladkou paprikou. Hrnec poté přikryjte pokličkou a vše vařte na středním plameni po dobu deseti minut.
Do připravené směsi nakrájejte rajčata, přidejte osmaženou klobásu a zalijte dvěma hrnky vody nebo vývaru. Připravenou polévku vařte na mírném ohni dalších dvacet minut. Nakonec do ní přidejte nasekanou petrželku.
Nakrájejte bagetu na plátky a dejte je do zapékací formy. Dochuťte je libovolným kořením, poté je jemně zakapejte olivovým olejem a posypejte parmazánem. Vložte formu do předehřáté trouby na 200 °C a pečte bagetky po dobu 10–15 minut.
Hotovou polévku odstavte z plotny a ihned podávejte se zapečenou bagetkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem