Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka s masovými knedlíčky

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zeleninová polévka s masovými knedlíčky - postup přípravy

Tuto polévku můžete připravit k obědu nebo jako samostatnou večeři, když chcete něco teplého a zároveň se nechcete při přípravě příliš nadřít. Je ze samých dobrých věcí, jako je čerstvá zelenina a kuřecí maso. Zahřeje vás v zimním období a chutí rozhodně nezklame.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Brambory umyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do hluboké mísy a zalijte studenou vodou. Nechejte je chvíli odpočívat a mezitím si připravte zeleninu. Mrkev nastrouhejte na větší kousky, Celer nakrájejte, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno a česnek buďto prolisujte, anebo také nakrájejte.

2. KROK

Mleté kuřecí maso vložte do větší mísy a přidejte k němu jednu cibuli s prolisovaným česnekem. Poloviční množství zeleniny k němu dodejte také. Dochuťte solí, mletým černým pepřem a jedním muškátovým oříškem. Promíchejte směs dohromady a nechejte chvíli odležet.

3. KROK

Nachystejte si hrnec, ve kterém budete polévku připravovat, a rozehřejte na ní trochu rostlinného oleje s máslem. Dodejte cibuli, kterou opékejte cca dvě minuty, poté přidejte i mrkev, celer a česnek. Za stálého míchání smažte okolo pěti minut. Následně dochuťte solí a pepřem.

4. KROK

Přidejte do hrnce i odleželé brambory a zalijte je dvěma litry vody. Ještě jednou dochuťte solí a mletým pepřem, přidejte i bobkový list, a pokud chcete, můžete libovolně dodat i bujón. Polévku přiveďte k varu.

5. KROK

Než polévku přivedete k varu, vytvarujte z mletého masa malé kuličky. Cca 6 až 7 minut předtím, než budou brambory hotové, do polévky vhoďte i kuličky z mletého masa. Úplně ke konci dodejte i nasekaný kopr s petrželkou. Polévku nechejte vařit ještě asi minutu, následně sejměte hrnec z ohně, zakryjte pokličkou a nechejte na sporáku odpočívat okolo 10 až 15 minut. Poté máte hotovo a můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů