Zelné zeleninové saláty - postup přípravy
Potřebujete odlehčit až příliš těžký jídelníček? Potom vsaďte na zeleninové saláty, které perfektně zasytí a zároveň doplní i celou řadu vitamínů. Inspirujte se jedním ze dvou tipů. Dáte přednost snad tomu s kukuřicí a jablíčkem, anebo ochutnáte ten s vejci, koriandrem a hořčicí?
Zeleninový salát s kukuřicí a jablkem
Zeleninový salát s vejci, koriandrem a hořčicí
Recept 1: Zeleninový salát s kukuřicí a jablkem
Obstarejte si tyto ingredience:
- čerstvé zelí: 400 g
- nakládaná kukuřice: 100 g
- zelené jablko: 1 ks
- salátová okurka: 1 ks
- zakysaná smetana: 3 až 4 lžíce
- sůl: dle chuti
- mletý pepř: dle chuti
- čerstvý kopr: dle chuti
- citronová šťáva: 1 lžíce
Jak připravit zelný salát s kukuřicí a jablkem?
Začněte tím, že si zelí omyjete a nakrájíte ostrým nožem na jemné nudličky a vložíte ho do velké mísy. Poté přidejte i na nudličky pokrájené jablko, které jste předtím očistili od jádřince a oloupali. Dále přidejte proužky salátové okurky, okapanou kukuřici, jemně nasekaný čerstvý kopr a vše okořeňte solí a mletým pepřem. Také suroviny zakápněte citronovou šťávou, zakysanou smetanou a salát pečlivě promíchejte. Podávejte vychlazené třeba s čerstvou bagetkou. Přejeme vám dobrou chuť.
Recept 2: Zeleninový salát s vejci, koriandrem a hořčicí
Na tento vynikající salát si připravte následující suroviny:
- čerstvé hlávkové zelí: 400 g
- salátová okurka: 1 až 2 ks
- vařená vejce: 4 ks
- čerstvý koriandr: dle chuti
- čerstvý kopr: dle chuti
- plnotučná hořčice: 1 až 2 lžičky
- zakysaná smetana: 3 lžíce
- sůl: dle chuti
- mletý černý pepř: dle chuti
- slunečnicový olej: 2 až 3 lžíce
Jak připravit zelný salát s vejci, koriandrem a hořčicí
Nejprve si omyjte a pokrájejte na jemné nudličky hlávkové zelí. Poté jej vložte do mísy a promíchejte spolu s jemně nesekaným čerstvým koprem, s koriandrem, se salátovou okurkou a také přidejte vařené vaječné bílky nakrájené na kousky. Z vaječných žloutků, plnotučné hořčice, soli, pepře, zakysané smetany a oleje si pak vypracujte zálivku na salát. Tou ochuťte v míse veškerou zeleninu a podávejte po zchladnutí v lednici s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť.