Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelné zeleninové saláty

Zelné zeleninové saláty - postup přípravy

Potřebujete odlehčit až příliš těžký jídelníček? Potom vsaďte na zeleninové saláty, které perfektně zasytí a zároveň doplní i celou řadu vitamínů. Inspirujte se jedním ze dvou tipů. Dáte přednost snad tomu s kukuřicí a jablíčkem, anebo ochutnáte ten s vejci, koriandrem a hořčicí?

Ingredience pro:
1 porce

Zeleninový salát s kukuřicí a jablkem

Zeleninový salát s vejci, koriandrem a hořčicí

Kuchařka
Kuchařka:

Recept 1: Zeleninový salát s kukuřicí a jablkem

Obstarejte si tyto ingredience:




  • čerstvé zelí: 400 g
  • nakládaná kukuřice: 100 g
  • zelené jablko: 1 ks
  • salátová okurka: 1 ks
  • zakysaná smetana: 3 až 4 lžíce
  • sůl: dle chuti
  • mletý pepř: dle chuti
  • čerstvý kopr: dle chuti
  • citronová šťáva: 1 lžíce

Jak připravit zelný salát s kukuřicí a jablkem?

Začněte tím, že si zelí omyjete a nakrájíte ostrým nožem na jemné nudličky a vložíte ho do velké mísy. Poté přidejte i na nudličky pokrájené jablko, které jste předtím očistili od jádřince a oloupali. Dále přidejte proužky salátové okurky, okapanou kukuřici, jemně nasekaný čerstvý kopr a vše okořeňte solí a mletým pepřem. Také suroviny zakápněte citronovou šťávou, zakysanou smetanou a salát pečlivě promíchejte. Podávejte vychlazené třeba s čerstvou bagetkou. Přejeme vám dobrou chuť.

Recept 2: Zeleninový salát s vejci, koriandrem a hořčicí

Na tento vynikající salát si připravte následující suroviny:


  • čerstvé hlávkové zelí: 400 g
  • salátová okurka: 1 až 2 ks
  • vařená vejce: 4 ks
  • čerstvý koriandr: dle chuti
  • čerstvý kopr: dle chuti
  • plnotučná hořčice: 1 až 2 lžičky
  • zakysaná smetana: 3 lžíce
  • sůl: dle chuti
  • mletý černý pepř: dle chuti
  • slunečnicový olej: 2 až 3 lžíce

Jak připravit zelný salát s vejci, koriandrem a hořčicí

Nejprve si omyjte a pokrájejte na jemné nudličky hlávkové zelí. Poté jej vložte do mísy a promíchejte spolu s jemně nesekaným čerstvým koprem, s koriandrem, se salátovou okurkou a také přidejte vařené vaječné bílky nakrájené na kousky. Z vaječných žloutků, plnotučné hořčice, soli, pepře, zakysané smetany a oleje si pak vypracujte zálivku na salát. Tou ochuťte v míse veškerou zeleninu a podávejte po zchladnutí v lednici s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů