Zelný nákyp se sýrem a koprem - postup přípravy
Skvělý způsob, jak připravit chutné jídlo z obyčejného zelí. Tento zelný nákyp plný chuti je ideální volba na lehký oběd nebo večeři.
Ingredience
Na začátek nastrouhejte zelí nadrobno a cibuli nakrájejte na malé kousky. Rozehřejte trochu rostlinného oleje na pánvi a cibuli krátce orestujte.
Přidejte brambory nakrájené menší kostičky a smažte je pod pokličkou 5 minut. Přidejte nastrouhanou mrkev a smažte dalších 5 minut.
Nakonec přidejte nakrájenou papriku a smažte, dokud všechno nebude měkké. V míse rozklepněte vajíčka, přidejte mléko, jogurt, mouku, olej, sůl, koření a prášek do pečiva. Poté důkladně promíchejte.
Kopr nakrájejte na malé kousky, přidejte ho ke směsi a vše promíchejte dohromady. Přendejte směs do vymazaného pekáče a urovnejte ho.
Nákyp posypte nastrouhaným sýrem a vložte ho do trouby. Pečte ho na teplotu 180 stupňů Celsia po dobu 30 minut, dokud nákyp nezíská zlatavou barvu a nezdvihne se.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты Simple Food с Юлией