Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný nákyp se sýrem a koprem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zelný nákyp se sýrem a koprem - postup přípravy

Skvělý způsob, jak připravit chutné jídlo z obyčejného zelí. Tento zelný nákyp plný chuti je ideální volba na lehký oběd nebo večeři.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Na začátek nastrouhejte zelí nadrobno a cibuli nakrájejte na malé kousky. Rozehřejte trochu rostlinného oleje na pánvi a cibuli krátce orestujte.

2. KROK

Přidejte brambory nakrájené menší kostičky a smažte je pod pokličkou 5 minut. Přidejte nastrouhanou mrkev a smažte dalších 5 minut.

3. KROK

Nakonec přidejte nakrájenou papriku a smažte, dokud všechno nebude měkké. V míse rozklepněte vajíčka, přidejte mléko, jogurt, mouku, olej, sůl, koření a prášek do pečiva. Poté důkladně promíchejte.

4. KROK

Kopr nakrájejte na malé kousky, přidejte ho ke směsi a vše promíchejte dohromady. Přendejte směs do vymazaného pekáče a urovnejte ho.

5. KROK

Nákyp posypte nastrouhaným sýrem a vložte ho do trouby. Pečte ho na teplotu 180 stupňů Celsia po dobu 30 minut, dokud nákyp nezíská zlatavou barvu a nezdvihne se.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů