Zelný salát s okurkou, kukuřicí a vejci - postup přípravy
Zelný salát s okurkou, kukuřicí a vejci je vynikajícím salátem, ve kterém se mísí opravdu spoustu nevšedních chutí. Ochutnejte ho a už nebudete chtít přestat.
Ingredience
Zelí oloupejte z vnějších listů. Seřízněte košťál a překrojte hlávku na polovinu. Jednu polovinu nožem jemně nakrouhejte na drobné proužky a přendejte je pak do misky.
Salátovou okurku nakrájejte na tenké plátky a ty poté na proužky. Vejce uvařte natvrdo a pokrájejte ho na menší kousky. Okurku i vejce přidejte k zelí.
Jarní cibulku i kopr nasekejte najemno a jablko nakrájejte na kostičky. Vše přidejte k ostatním ingrediencím. Nakonec do mísy dejte sterilovanou kukuřici.
Připravený salát osolte, ochuťte citronovým pepřem a promíchejte ho s majonézou a nastrouhaný česnekem. Hotový salát podávejte s libovolným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сытное ТВ. Вкусно и быстро.