Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žemlovka naslano s cibulí a sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Žemlovka naslano s cibulí a sýrem - postup přípravy

Připravte si slanou alternativu k oblíbené sladké pochoutce. Žemlovka naslano s cibulí a sýrem je snadná a rychlá na přípravu a skvěle chutná teplá i zastudena.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte na proužky a smažte ji na rozpáleném olivovém oleji 10 minut, při nejnižší teplotě. 

Tip: Ke zpracování cibule můžete použít také struhadlo.

2. KROK

Cibuli ochuťte solí, zaprašte ji moukou, zalijte zeleninovým vývarem a pokračujte ve vaření dalších 10 minut, pod pokličkou. 

3. KROK

Měkký sýr nakrájejte na menší kousky a odložte ho bokem. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem a její dno vyskládejte krajíci veky. Ty posypte trochou sýra, který zakryjte další vrstvou veky.

4. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit sýrem.

5. KROK

Pokrm zakryjte uvařenou cibulí a zalijte vývarem, ve kterém se vařila. Žemlovku naslano pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–15 minut. 

Tip: Žemlovku můžete podávat teplou, ale skvěle chutná i zastudena.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů