Zmrzlinový dort se smetanovou a kakaovou příchutí - postup přípravy
K letním dnům patří neodmyslitelně zmrzlina, která dokonale osvěží. Pokud se vám tedy sešlo více mlsounů pohromadě, připravte třeba zmrzlinový dort s příchutí smetany a kakaa. Je prostě božský, přesvědčte se o tom sami!
Ingredience
Začněte tím, že si v mixéru rozmělníte najemno nalámané čokoládové sušenky. Směs pak přesypte do misky a promíchejte s rozpuštěným máslem a lžící smetany.
Hotové těsto naneste na dno kulaté formy, kterou jste předtím vystlali pečícím papírem. Hmotu udusejte pomocí sklenice a následně se pusťte do krému.
Výroba krémové náplně a kompletace zmrzlinového dortu
Dále si k ruce vezměte větší mísu a v ní do tuhého sněhu vyšlehejte smetanu. Poté k ní přidejte kondenzované mléko a znovu promixujte. Výslednou směs rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich ještě přimíchejte kakaový prášek.
Nakonec začnete dort kompletovat. Na sušenkový korpus naneste pomocí lžíce kopečky kakaového krému, ten přestříkejte čokoládovou polevou (tu jste připravili z horké smetany a hořké čokolády) a postupně vše přelévejte smetanovým krémem.
Vrstvy takto střídejte, dokud formu na koláč nenaplníte. Povrch dortu dozdobte zbylou čokoládovou polevou a dezert dejte do mrazáku tuhnout na minimálně 5 až 6 hodin.
Servírování zmrzlinového dortu
Po uplynutí dostatečně dlouhé doby by měl dort zamrznout. Proto ho vyjměte z mrazáku, nakrájejte na menší porce a podávejte třeba s ledovou kávou. Hodit se k tomuto osvěžujícímu zákusku bude i čerstvé ovoce dle libosti (např. borůvky, jahody, banány a podobně). Pakliže chcete dortík ozvláštnit, přelijte ho trochou vaječného likéru. Je to delikatesa. Dobrou chuť!