Milujete rolády? Připravte si jednu podle jednoduchého receptu - postup přípravy
Nadýchaná, jemná a velmi chutná roláda potěší každého. Servírovat ji přitom můžete s klidným srdcem i náročným hostům, kteří si ji zaručeně vychutnají. Přejeme hodně štěstí!
Těsto
Náplň
Připravte si plech o rozměru 30 x 40 cm a vyložte ho pečicím papírem. Nyní si připravte náplň. Všechny ingredience na náplň vložte do hluboké mísy a míchejte, dokud nezískáte homogenní, krémovou a dokonale hladkou směs. Pokud nemáte mixér, můžete použít měkký krémový sýr a rozmixovat ho metličkou se zbytkem ingrediencí. Bude to fungovat stejně dobře.
Tvarohovou směs přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a stěrku ji rovnoměrně rozetřete po celém povrchu.
Nyní připravte těsto. Nejdříve oddělte bílky od žloutků. Bílky vložte do velké mísy a šlehejte mixérem na střední rychlost, dokud se nespojí. Poté zvyšte rychlost na mixéru a postupně za stálého míchání přidejte moučkový a vanilkový cukr. Po chvilce získáte hustou, pevnou a tvárnou směs. Poté do směsi přidejte žloutek a neustále míchejte. Do samostatné misky dejte mouku a smíchejte ji s kakaem a práškem do pečiva.
Polovinu suché směsi nasypejte do vlhké směsi a lehce promíchejte stěrkou. Poté přidejte lžíci teplé vody a znovu promíchejte. Přidejte druhou polovinu suché směsi, zalijte další lžící vody a znovu důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Získané těsto nalijte na připravenou náplň do plechu a rovnoměrně rozetřete stěrkou.
Takto připravenou roládu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Poté ji vyndejte z trouby, otočte ji těstem dolů a opatrně odstraňte pečicí papír. Ještě horký dezert srolujte pomocí pečicího papíru do rolády, zabalte ji do papíru a takto nechte vychladnout. Zasypejte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte!