Kuřecí směs se sýrem v bramboráku - postup přípravy
Bramboráky mají v Čechách velkou tradici. Každý na ně má svůj recept a mnozí je lecčím plní. Jednou z možností je náplň z populárního kuřecího masa. Jak na to si v našem jednoduchém receptu můžeme ukázat.
Ingredience
Vezměte kopr, umyjte ho, osušte a nakrájejte ho na zhruba centimetrové kousky. Nasypte ho na talířek a nechte ho na později. Další přípravnou prací je nastrouhání sýru na hrubém struhadle. I sýr dejte stranou a nakrájejte si cibuli. Oloupejte ji, překrojte na polovinu a dále z ní nakrájejte větší kostičky. Na pánev nalijte trochu oleje, ten rozehřejte a nasypte cibuli, kterou začněte restovat.
Kuřecí prsa omyjte, očistěte a nakrájejte je na silnější nudličky. Takto připravené maso vložte do pánve k restované cibuli a začněte zprudka opékat, aby se kuře dobře zatáhlo a udrželo potřebnou šťavnatost. Restujte do doby, dokud maso nebude hotové a měkké.
Na hrubém struhadle strouhejte oloupané a dobře omyté brambory. Ty přesuňte do mísy, kde je zalijte vodou, nechte chvíli odmočit, poté z nich vymačkejte přebytečnou vodu a začněte tvořit těsto na bramborák. K bramborám přidejte vejce, ochuťte je solí a pepřem, přidejte česnek a promíchejte. Dále přidejte také mouku, která zajistí zahuštění těsta.
Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a dále na ní vložte zhruba polovinu těsta. To rozetřete až ke krajům, aby tvořilo větší, stejně vysokou placku. Když se začne dělat v okrajích, bramborák otočte. Na jeho polovinu naneste masovou směs s cibulí a posypte ji sýrem a koprem. Bramborák pečte po dobu asi 7 minut. Poté přehněte vyndejte z pánve a servírujte. S druhou polovinou těsta udělejte to stejné a nachystejte i druhou porci jídla. To bude nejenom skvěle chutnat, ale i dobře zasytí.