Voňavá domácí klobása z vepřového a hovězího masa - postup přípravy
Letní sezóna plná grilování se pomalu ale jistě blíží. To znamená, že budete potřebovat dokonalé maso na grill. Domácí klobásy jsou skvělou možností, kterou si všichni vychutnají a zmizí během chvilky. Velkou výhodou je, že potřebujete jen potravinářskou fólii, maso a své oblíbené koření.
Ingredience
Garantujeme, že budete velmi mile překvapeni, jak jednoduchá je příprava domácích klobás. Maso v první řadě očistěte a protáhněte mlýnkem na maso. Vložte ho do velkého hrnce a zalijte mlékem. Poté maso důkladně osolte, opepřete a přidejte koření podle vlastní chuti. Nakonec nezapomeňte na prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte, aby se maso rovnoměrně ochutilo.
Mleté maso zabalte do potravinářské fólie a vytvarujte z něj klobásy. Konce pevně zavažte, aby maso nemohlo během vaření uniknout. Takto připravené klobásy ještě zabalte do potravinářské fólie v několika vrstvách, aby se k masu nedostala během vaření voda. Vše musí být důkladně utěsněno, aby během vaření vše postupovalo podle plánu.
Klobásu vložte do vroucí vody, zafixujte těžkým předmětem, aby nevyplavala nahoru a vařte po dobu asi hodiny a půl na středním plamenu. Hrnec zakryjte poklicí, aby se voda začala vařit rychleji. Tímto způsobem získáte hotovou klobásu, kterou jen stačí před konzumací vybalit z potravinářské fólie a vychutnat si její chuť.
Na plech vyložený pečicím papírem nasypte své oblíbené koření a obalte v něm klobásu. Výsledný produkt skladujte zabalený v pečicím papíru v lednici. Postup můžete pochopitelně udělat také s klasickými střívky, ale tento způsobem je mnohem bezpečnější, méně pracný a potřebujete k němu pouze potravinářskou fólii, kterou má většina lidí neustále doma. Přejeme hodně štěstí při motání klobás a dobrou chuť!