Mini pizzy s kuřecím masem a čedarem - postup přípravy
Mini pizzy s kuřecím masem, které snadno připravíte v troubě, jsou velmi chutné, jedinečné a lahodné. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a vychutnejte si své oblíbené maso novým způsobem.
Těsto
Náplň
Do hluboké mísy nalijte mléko a vodu. Přidejte droždí a promíchejte. Dodejte mouku a sůl. Promíchejte vařečkou a poté začněte s hnětením rukama. Jakmile budete mít těsto spojené, přidejte 1 lžíci olivového oleje a znovu hněteme rukama. Nakonec těsto zakryjte poklicí a nechte 40 minut odpočívat na teplém místě.
Nyní si připravte směs s kuřecím masem. Cibuli, oba druhy paprik, jarní cibulku, petrželku i rajčata nakrájejte nadrobno. Poté nakrájejte kuřecí prsa na nudličky a z nudliček udělejte ještě menší kousky. Vše vložte do hluboké mísy. Přidejte koření podle vlastní chuti, 2 lžíce olivového oleje a vše důkladně promíchejte.
Poté se vraťte k těstu. Přesuňte ho na pracovní desku, zaprašte moukou a jemně rozprostřete. Rozdělte ho na 18 kusů a vytvořte 18 kuliček, které rozložíte na plechy vyložené pečicím papírem. Na jeden plech jich vždy naskládejte jen 9, aby se vám tam krásně vešly a nespekly se dohromady. Rukama z nich udělejte placky, které budou fungovat jako základ pro kuřecí směs.
Na každou placku naneste bohatou porci směsi z kuřecího masa a zeleniny. Trochu ji přitlačte lžící a vložte do trouby. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 20 minut. Poté plech vytáhněte. Každý z bochánků zasypejte nastrouhaným čedarem a vraťte do trouby. Pečte na stejnou teplotu po dobu 10 minut. Poté si můžete pokrm vychutnat s rodinou a jako přílohu zvolit jen salátek nebo svůj oblíbený dip.