Netradiční omeleta se dvěma druhy vajec - postup přípravy
Připravte si vajíčka k snídani jinak. S tímto receptem nešlápnete rozhodně vedle, protože vajíčka na tento způsob chutnají božsky a skvěle se snoubí s chutí paprik i hub. Grandiozitu tomuto jídlu dodá navrch rozpečený čedar, nechte si chutnat!
Ingredience
Těstíčko
Do hrnce s vodou vložte 4 čerstvá vajíčka, přidejte půl lžičky soli a dejte vařit zhruba na 8 minut od bodu varu. Poté je prudce zchlaďte studenou vodou. Vychladlá vajíčka oloupejte a rozpulte.
Nyní si připravte zeleninu. Z omytých paprik odstraňte stopky i semínka a nakrájejte na tenčí plátky. Žampiony vždy rozpulte a dále rozkrájejte na tenké plátky, nakrájené houby dejte do misky. Připravte si pánev s nepřilnavým povrchem, nalijte olivový nebo jiný rostlinný olej a vložte papriky, které smažte po dobu 2 minut. Poté přidejte do pánve nakrájené houby a osmahněte je spolu s paprikami. Houby pustí vodu, proto stáhněte mírně plamen a smažte po dobu asi 10 minut, dokud se z pánve neodpaří.
Nyní si připravte těstíčko. Do mísy rozklepněte vejce a začněte šlehat pomocí kovové metličky spolu s mlékem. Osolte a přidejte za stálého míchání mouku, aby se nevytvořily hrudky. Po odpaření vody z pánve nalijte směs na smažené papriky a houby. Poté vezměte půlky uvařených vajíček a zatlačte je do směsi.
Pažitku nakrájejte najemno a nasypejte do pánvičky. Rovnoměrně osolte, poprašte mletým chilli podle chuti a opepřete, okořeňte tymiánem a sušenou mátou. Zasypejte strouhaným čedarem. Přikryjte pokličkou a nechte smažit ještě po dobu 1 minuty nebo dokud se nerozpustí sýr. Vyklopte vcelku z pánvičky na talíř a servírujte nakrájené jednotlivé porce. Podávejte s čerstvým pečivem.