Plněná kuřecí prsa v bramborákovém těstě - postup přípravy
Pokud spěcháte a máte hlad, ale oběd je v nedohlednu, tento snadný recept vám vytrhne trn z paty. Je rychlý a chutný a garantujeme vám, že nikdo nepozná, že je jen z pár základních surovin.
Ingredience
Nejprve si očistěte a oloupejte brambory a na hrubém struhadle nastrouhejte. Nastrouhané brambory dejte do větší misky a rozklepněte k nim jedno vejce, dále přidejte sůl, pepř a vše dobře promíchejte.
Z takto připravené směsi si na pracovní desce nebo na prkénku tvarujte menší oválky, které poslouží jako podklad pod kuřecí prsa. Měly by tedy mít podobnou velikost. Mezitím si v jiné misce rozklepněte 3 vejce, řádně je rozšlehejte a do misky vedle nasypte potřebné množství mouky. Menší kousky kuřecích prsou si podélně opatrně nařízněte, aby vznikla kapsa, která se následně bude plnit. Vezměte z lednice sýr Brie a nakrájejte jej na stejně silné plátky. Ty následně vkládejte do kuřecích prsou jako do kapsy a dejte pozor, aby nikde nic nečouhalo, protože pak by sýr při smažení mohl vytékat.
Naplněná kuřecí prsa překryjte potravinovou fólií a jemně je naklepejte. Poté je obalujte nejprve v mouce a poté v rozšlehaných vejcích. Obalená prsa poté položte na lůžko z bramborové hmoty a překryjte je další vrstvou brambor.
Na plotně si rozehřejte pánev s dostatečnou vrstvou oleje a kuřecí prsa smažte na slabém plameni dozlatova. Jakmile máte hotovo, přeneste na talíř a můžete servírovat. Skvěle se k tomuto jídlu hodí čerstvý zeleninový salát s jemným jogurtovým dresingem. Vzhledem k tomu, že už samotné maso je obaleno v bramborové směsi, není potřeba přidávat žádnou jinou sacharidovou přílohu. Zelenina úplně postačí, a i tak bude jídlo syté a chutné.