Pečená vepřová krkovice v rajčatové omáčce - postup přípravy
Pokud máte chuť na pořádný oběd, při jehož přípravě nestrávíte mládí, je tento recept přímo pro vás. Jeho velkou výhodou je totiž to, že nemusíte vytahovat několik hrnců na jeho přípravu, prostě stačí dát vše do pekáče.
Ingredience
Celý kus masa důkladně omyjte pod vodou a poté osušte papírovými utěrkami. Poté jej nakrájejte na asi 3 cm silné plátky a dle potřeby můžete i naklepat. Z obou stran maso osolte i opepřete, nezapomeňte ani na sladkou mletou papriku. Můžete přidat i jiné koření dle vašich preferencí. Maso ještě potřete olejem, prolisujte k němu jeden stroužek česneku, pořádně jej v marinádě obalte a nechejte alespoň jednu hodinu marinovat.
Poté krkovičku vyskládejte na plech, který jste předtím vyložili pečicím papírem. Zbytek marinády smíchejte s vodou, přidejte k ní zbytek česneku nakrájeného na tenké plátky, rajčatový protlak a případně ještě dochuťte dle vlastního uvážení. Maso touto směsí zalijte, zakryjte pekáč alobalem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů po dobu přibližně 40 minut, v případě potřeby dolévejte studenou vodu. Poté můžete podávat, dobrou chuť!