Nadýchaná mléčná buchta - postup přípravy
Pokud jste dostali chuť na nějakou chutnou buchtu, ale nemáte doma moc surovin na velké pečení, tento recept je pro vás jako stvořený. Vše, co na něj potřebujete, totiž velice pravděpodobně už máte doma ve spíži. Celkově je recept velice jednoduchý a nezabere vám příliš času.
Ingredience
Nachystejte si velkou mísu, rozklepněte do ní vejce a přidejte špetku soli s moučkovým cukrem. Mixujte na střední rychlost, dokud směs nebude hladká a nadýchaná. Ve vedlejší misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a polovinu přidejte do vyšlehané směsi.
Do hrnce nalijte mléko a přidejte k němu máslo a vanilkový cukr. Ohřívejte na sporáku, dokud se máslo zcela nerozpustí. Během toho neustále promíchávejte stěrkou. Do mísy s vyšlehanou směsí nalijte polovinu obsahu hrnce a dobře promíchejte metličkou. Přidejte druhou polovinu mouky a znovu promíchejte. Pak už jen stačí přidat i zbytek mléka a promíchat.
Formu na pečení (32 x 20 cm) vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 35 až 40 minut, pravidelně kontrolujte. Po vytažení z trouby už zbývá jen buchtu posypat moučkovým cukrem a můžete podávat. Dobrou chuť!