Plněné kostičky z listového těsta - postup přípravy
Vyzkoušejte něco nového a zkuste si upéct tuto pochoutku v podobě kostiček s různými náplněmi dle vašeho gusta. Ani byste nevěřili, jak podstatnou roli hraje v jejich přípravě obyčejný rošt do trouby.
Základ
První náplň
Druhá náplň
Třetí náplň
Čtvrtá náplň
Rozložte listové těsto a na jeho první čtvrtinu naneste sýr čedar. Položte na něj plátky slaniny a máte hotovou první náplň. Druhou čtvrtinu potřete rajčatovým protlakem a posypejte ho strouhaným parmezánem, nakonec na něj naneste i černé olivy nakrájené na plátky. Na třetí část dejte plátky sýru a rozpalte na pánvi trochu rostlinného oleje.
Cibulku nakrájejte nadrobno, totéž proveďte i se žampiony a obojí dejte smažit do pánve. Vzniklou směs naneste na sýr a třetí náplň je hotová. Na poslední čtvrtinu naneste smetanový sýr a dejte na něj prosciutto. Cuketu oloupejte a nakrájejte ji na plátky, ty položte navrch. Zakryjte náplně druhým plátem listového těsta, dejte ho na plech a vezměte si rošt.
Rošt přitiskněte na plněné těsto a potom ho obraťte tak, abyste na těstě vytvořili tvar pravidelných kostiček. Poté jej nakrájejte na kostičky podle vytvořených linií a potřete je rozšlehaným vejcem. Dejte je do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte je 30 minut. Poté můžete kostičky podávat, dobrou chuť!