Cuketové placky s bylinkami - postup přípravy
Cukety se dají zpracovat podobným způsobem, jakým se dělají bramboráky. Podle receptu, který nám poskytla paní Andy Chudobová, je ale lze dochutit i dalšími bylinkami.
Na placky
Větší cuketu oloupejte a zbavte tvrdých jader. Potom ji nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle. Trošku ji osolte a po několika minutách z ní vyždímejte vodu.
Do mísy k cuketě dejte dvě až tři vejce, záleží na jejich velikosti. Dle chuti přidejte sůl, pepř, česnek a majoránku. Poté lze přidat i trochu sušené bazalky a oregana, bylinky placky provoní, ale je to na vás. Přidejte nadrobno nakrájené cibule, hladkou mouku a dle potřeby strouhanku a promíchejte.
Rozpalte na pánvi olej a vyzkoušejte udělat jednu placku, Pokud je moc vodová, přidejte strouhanku a mouku. Placky smažte tak, aby byly hezky zlatavé až hnědé.