Cuketové řízky v sýrovém těstíčku - postup přípravy
Cuketové řízky jsou klasika, už jste je ale vyzkoušeli se sýrovým těstíčkem? Jsou stejně snadné jako ty klasické, vynikají ale mnohem plnější a zajímavější chutí.
Ingredience
Cukety omyjte, zbavte je konců a nakrájejte je na asi 2 až 3 mm silné plátky. Rozložte je vedle sebe v několika vrstvách na talíř, přičemž každou vrstvu rovnoměrně posypejte solí. Takto nechte cuketové plátky 15 minut stát, aby pustily vodu.
Mezitím nastrouhejte sýr najemno, vyklepněte k němu tři vajíčka a přisypejte jemně nasekanou čerstvou či sušenou nať koriandru. Přidejte také sladkou mletou papriku, pepř a bazalku a vše vidličkou důkladně prošlehejte a promíchejte se sýrem do homogenní směsi. V průběhu šlehání přidejte také špetku soli.
Do jiného talíře nasypejte 100 gramů strouhanky a promíchejte ji se lžící hladké mouky. Každý vypocený plátek cukety nyní obalte nejprve ve směsi strouhanky a mouky a poté ve vaječném těstíčku se sýrem. Snažte se, aby sýr s vejcem každý plátek cukety úplně obalil.
Na sporáku rozehřejte pánev s asi 150 ml rostlinného oleje a vložte do něj obalené cukety smažit na středním ohni po obou stranách dozlatova.
Videopostup krok za krokem