Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso s hlávkovým zelím

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové maso s hlávkovým zelím - postup přípravy

Z vepřového masa a čerstvého hlávkového zelí lze podle jednoduchého receptu od paní Diany Berkyové připravit chutný oběd či večeři. Nejlépe se k němu hodí vařená rýže, skvělé ale bude i s vařenými brambory či bramborovou kaší.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte maso na kostky a zelí nahrubo. Poté si v hrnci rozpalte trochu oleje a orestujte na něm mírně osolené a opepřené maso. Přidejte k němu zelí, na kusy nakrájená oloupaná rajčata, bobkový list, nové koření a přilijte vývar. Pokud nemáte vývar, můžete použít masox.

2. KROK

Vše pak podlijte vodou. Přiklopte a nechte vařit, dokud nebude maso i zelí hezky měkké. Podle chuti vše dosolte a dopepřete. Pokud je šťáva příliš řídká, můžete ji zahustit jíškou. Podávejte s vařeným bramborem nebo s rýží.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů