Vepřové plátky v bramborákovém těstě - postup přípravy
Namísto klasických řízků můžete k nedělnímu obědu naservírovat vepřové plátky ve speciálním bramborovém těstě. Jako zajímavou přílohu si lze připravit jednoduchý salát z krabích tyčinek.
Vepřové plátky v bramborákovém těstě
Salát z krabích tyčinek
Oloupejte brambory a nastrouhejte je nahrubo. Dejte je do mísy, zalijte studenou vodou a nechte chvíli stát. Mezitím si naklepejte vepřové plátky natenko a osolte je a opepřete. Z brambor poté vyždímejte vodu, dejte je do mísy, přidejte 3 vejce, sůl, pepř, nastrouhanou cibuli a trochu mouky. Pak vše promíchejte.
Rozšlehejte 2 vejce. Na pánvi rozpalte trochu oleje. Udělejte na ní slabou placku z bramborové směsi, namočte plátek masa do rozšlehaných vajec a dejte ho na bramborové lůžko. Na maso vzápětí dejte trochu směsi, tak aby ho uzavřela ze všech stran. Osmažte dozlatova z obou stran.
Takto připravené maso dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte péct do předem rozehřáté trouby na 180 °C na zhruba 20 až 25 minut. Poté maso vytáhněte, posypejte strouhaným sýrem a pečte dalších 5 až 7 minut. Při servírování ho ozdobte trochou nasekané petrželky či kopru.
Salát z krabích tyčinek
Na salát uvařte dvě vejce natvrdo, a jakmile vychladnou, nakrájejte je na kostičky. Přidejte nakrájenou okurku, kyselé okurky, krabí tyčinky, sterilovanou kukuřici, trochu nasekané jarní cibulky a majonézu. Dle chuti osolte a opepřete, zamíchejte a ihned podávejte.