Kuřecí karbanátky ve smetanové omáčce s těstovinami - postup přípravy
Z mletého kuřecího masa můžete udělat velmi chutné karbanátky v jemné smetanové omáčce. S těstovinami jsou opravdu skvělé.
Ingredience
Kuře vykostěte tak, abyste získali dva prsní a dva stehenní řízky. Potřebujete 900 gramů masa. Nakrájejte ho na větší kusy.
Namočte bílý chléb do trochy vody a nechte ho nasáknout tekutinu. Kuřecí maso umelte, stejně tak i namočený a vyždímaný chléb a cibuli. Směs osolte a opepřete. Přidejte vejce a majonézu (lze ji nahradit zakysanou smetanou) a promíchejte. Pak ze směsi udělejte menší karbanátky a osmažte je na pánvi na troše oleje.
Dejte karbanátky i se šťávou, kterou pustily, do silnostěnné wok pánve. Přidejte k nim smetanu ke šlehání nebo zakysanou smetanu, přiklopte a na mírném plameni vařte 15 minut.
Těstoviny uvařte dle návodu. Jakmile jsou hotové, slijte z nich vodu a dejte do nich trošku másla. Promíchejte a servírujte s karbanátky a omáčkou.