Vepřový guláš s domácími špeclemi - postup přípravy
Vepřový guláš podle receptu od paní Romany Važanské je velmi jednoduchý na přípravu. V kombinaci s domácími špeclemi chutná přímo božsky.
Na guláš
Na špecle
Cibuli nakrájejte na kostičky a maso na kostky. Do hrnce dejte rozehřát sádlo. Poté přidejte cibuli a restujte ji, dokud nezesklovatí.
Následně na ni dejte maso, ochuťte ho solí, pepřem a drceným kmínem a maso orestujte. Poté k němu přidejte mletou papriku, gulášové koření, protlak, chilli, česnek a majoránku. Vše zalijte vývarem a přiklopte poklicí. Vařte, dokud maso nezměkne.
Rozmíchejte v troše vody přiměřené množství hladké mouky a za stálého míchání ji vlijte do guláše. Nechte několik minut probublávat, aby se mouka provařila. Pokud je to potřeba, guláš ještě dosolte.
Z hrubé mouky, soli, vajec a mléka udělejte řidší těsto. Vlijte ho přes cedník pomocí vařečky do vroucí osolené vody a vařte 2 minuty. Před podáváním špecle prohřejte na pánvi s rozehřátým máslem a podávejte s gulášem.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.