Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřový guláš s domácími špeclemi

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřový guláš s domácími špeclemi - postup přípravy

Vepřový guláš podle receptu od paní Romany Važanské je velmi jednoduchý na přípravu. V kombinaci s domácími špeclemi chutná přímo božsky.

Ingredience pro:
1 porce

Na guláš

Na špecle

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Cibuli nakrájejte na kostičky a maso na kostky. Do hrnce dejte rozehřát sádlo. Poté přidejte cibuli a restujte ji, dokud nezesklovatí.

2. KROK

Následně na ni dejte maso, ochuťte ho solí, pepřem a drceným kmínem a maso orestujte. Poté k němu přidejte mletou papriku, gulášové koření, protlak, chilli, česnek a majoránku. Vše zalijte vývarem a přiklopte poklicí. Vařte, dokud maso nezměkne.

3. KROK

Rozmíchejte v troše vody přiměřené množství hladké mouky a za stálého míchání ji vlijte do guláše. Nechte několik minut probublávat, aby se mouka provařila. Pokud je to potřeba, guláš ještě dosolte.

4. KROK

Z hrubé mouky, soli, vajec a mléka udělejte řidší těsto. Vlijte ho přes cedník pomocí vařečky do vroucí osolené vody a vařte 2 minuty. Před podáváním špecle prohřejte na pánvi s rozehřátým máslem a podávejte s gulášem.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů