Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotové řezy „Antonín“ s krémem a jablky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Piškotové řezy „Antonín“ s krémem a jablky - postup přípravy

Z jemného piškotového korpusu, cukrářských piškotů, jablek a krému můžete připravit opravdu fantastický dezert. Výsledná kombinace chutí je nepřekonatelná a dostane každého milovníka sladkých, avšak vyvážených dezertů.

Ingredience pro:
1 porce

Na korpus

Na náplň

Na krém

Na doplnění

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků začněte šlehat sníh a zašlehejte do něho postupně cukr. Jakmile je sníh tuhý, postupně do něj zašlehejte žloutky. Přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vymíchejte těsto tak, aby zůstalo nadýchané. Nalijte ho do formy o rozměrech 36×25 centimetrů vyložené pečicím papírem a vložte ji do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Korpus pečte asi 20 až 25 minut, poté ho nechte vychladnout.

2. KROK

Oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na menší kusy. Zalijte je vodou a dejte je vařit za častého míchání, dokud se nezačnou rozpadat. Přidejte k nim 2 lžíce citronového želé. Promíchejte a nechte směs vychladnout.

3. KROK

Ve 300 mililitrech mléka rozmíchejte 2 smetanové pudinky. Druhých 300 mililitrů dejte s cukrem vařit na kamna. Až směs začne vřít, přilijte mléko s pudinkem a vše vařte za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Poté ji nechte vychladnout. Rozšlehejte máslo šlehačem a pak do něj postupně zašlehávejte pudinkovou směs, dokud nezískáte hladký krém.

4. KROK

Na vychladlý korpus naneste jablečnou hmotu a na ni rozprostřete cukrářské piškoty. Potřete je krémem, zarovnejte ho stěrkou, posypejte ho nastrouhanou mléčnou čokoládou a dejte dezert ztuhnout do lednice. Poté ho nakrájejte na porce a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů