Hovězí maso na houbách se slaninou - postup přípravy
Hovězí na houbách s rýží můžete směle nazvat takřka dietním jídlem, které je plné výživných látek a navíc chutná naprosto báječně. Svůj oblíbený recept na něj s námi sdílela paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na menší kousky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nasekejte nadrobno. V hrnci na troše rostlinného oleje osmahněte cibuli spolu se slaninou do tmavě zlatavé barvy. Poté k cibuli přidejte nakrájené maso, osolte ho a opepřete a nechte ho ze všech stran zatáhnout.
Maso podlijte trochou vody, promíchejte a pod pokličkou ho nechte na středním ohni dusit doměkka. V průběhu vaření obsah hrnce čas od času promíchejte a v případě potřeby přilijte trochu vody, aby se maso nepřipalovalo.
Sušené houby namočte do misky s vodou a nechte je nabobtnat. Poté je důkladně vyždímejte a podle potřeby je nakrájejte na menší kousky. Asi v polovině vaření masa je přihoďte do hrnce a nechte je dovařit spolu s masem, aby změkly.
Když jsou maso i houby měkké, dochuťte omáčku podle svého vkusu solí a mletým černým pepřem. Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji bez pokličky ještě chvíli za častého míchání zredukovat.
Hotové maso na houbách rozdělte na talíře a podávejte spolu s kopečkem vařené rýže a posypané čerstvě nasekanými bylinkami, které máte rádi.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.