Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohový dort s jahodami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Tvarohový dort s jahodami - postup přípravy

Svěží tvarohový dort s jahodovou náplní podle receptu od paní Martiny Wágnerové vám rozjasní váš letní den. Lze do něj použít jak čerstvé, tak kompotované jahody.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Těsto

Náplň

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Smíchejte ve větší míse hladkou mouku, moučkový cukr a prášek do pečiva. Přidejte změklé máslo, 1 vejce a z hotové směsi vypracujte hladké těsto. Jeho dvě třetiny rozválejte na plát a rozložte ho na dno vymazané dortové formy s odnímatelným okrajem. Ze zbylého těsta pak vytvořte asi 4 cm vysoký okraj dortu.  

2. KROK

Vytvořte směs z tvarohu, moučkového i vanilkového cukru, žloutků a másla. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Hotovou náplň rovnoměrně rozetřete na připravené těsto ve formě. Dort pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 60 minut.

3. KROK

Po upečení vychladlý dort pokryjte jahodami nakrájenými na plátky a uložte ho do chladu. Nakonec připravte dle návodu želé a celý dort jím pečlivě zalijte.  

4. KROK

Dort nechte chladit v chladničce. Jakmile želé ztuhne, odstraňte okraje formy, nakrájejte dort na porce a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů