Hrnková Granko buchta - postup přípravy
Hrnková buchta s Grankem podle receptu z kanálu Vaříme s Jančou je vynikajícím dezertem, na kterém si pochutná opravdu každý. Dle jednoduchého návodu ji zvládnou upéct i úplní začátečníci.
Ingredience (1 hrnek = 250 ml)
Vejce vyšlehejte ve větší míse do žluté pěny. Přidejte k ní mouku, olej a také moučkový cukr. Směs promíchejte.
Přilijte mléko a přisypejte vanilkový cukr s kypřicím práškem do pečiva. Všechny suroviny důkladně vyšlehejte a poté ještě metličkou promíchejte.
Těsto nalijte na plech o rozměrech 35×25 centimetrů vyloženým pečicím papírem. Vložte jej do trouby předehřáté na 180 °C péct na zhruba dvacet minut.
Na ještě horkou buchtu metličkou rozetřete máslo a posypejte ji dle chuti Grankem, které se díky máslu na buchtu přilepí. Před krájením nechte buchtu vychladnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.