Cuketová placka se smetanovým dipem - postup přípravy
Z nastrouhané cukety můžete udělat jednoduché těsto ochucené česnekem a usmažit z něho placku. Nakrájené kousky jsou vynikající s dipem ze zakysané smetany.
Na placku
Na dip
Vezměte mladou cuketu, odkrojte její konce a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Pak k ní do mísy přidejte vejce a nastrouhejte nebo prolisujte česnek.
Směs osolte, opepřete a přidejte trochu sezamových semínek, hodně záleží na vaší chuti. Těsto zahustěte hladkou moukou. Pokud bude řídké, může jí být o něco více, než je uvedeno v receptu.
Rozpalte na pánvi trochu oleje, snižte plamen na nejmenší a rozložte všechno těsto rovnoměrně po jejím povrchu. Přikryjte ji poklicí a smažte 10 minut. Pak placku obraťte a smažte dalších 10 minut.
Usmaženou placku naporcujte. Smíchejte zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a zelené bylinky. Může se jednat o pažitku, petrželku, jarní cibulku či kopr a další. Poměr a množství záleží na vás. Nakrájenou placku podávejte s bylinkovým dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.