Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé cuketové řízky v sýrovém těstíčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Křupavé cuketové řízky v sýrovém těstíčku - postup přípravy

Tento řízek z cukety je neskutečně chutný a spolu se sýrem v těstíčku dostává neobyčejný šmrnc. Podle tohoto receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty navíc můžete připravit i klasické řízky z vepřového, kuřecího či krůtího masa, ale také třeba z lilku.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cuketu (pokud je mladá, tak nemusíte), odkrojte oba konce a dužninu šikmo nakrájejte na plátky silné kolem půl centimetru. Vyskládejte je do misky a každý plátek po obou stranách posypejte trochou soli.

2. KROK

Nechte cuketu 60 minut odležet. Během této doby pustí velké množství vody, která by jinak narušovala strukturu těstíčka. Vodu z cuket slijte a plátky vyskládejte na čistou utěrku, s jejíž pomocí je co nejlépe osušte.

3. KROK

Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte k němu čtyři vajíčka, trochu čerstvě mletého černého pepře, špetku soli a velkou lžičku sušené cibule. Vše společně důkladně promíchejte dohladka. V jiné misce promíchejte strouhanku s 50 gramy hladké mouky.

4. KROK

Každý plátek cukety obalte nejprve ve vaječné směsi se sýrem (sýr se nyní ještě nechytne na povrch), poté jej obalte ve strouhance s moukou, pak opět ve vajíčku a sýru a znovu ve strouhance. Tento proces můžete 2x opakovat.

5. KROK

V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje a vložte do něj obalené plátky cukety. Nechte je smažit na mírném až středním ohni po obou stranách dozlatova. Po dosmažení nechte cuketové řízky okapat na kusu papírové utěrky a podávejte je třeba s vařeným bramborem nebo s čerstvým zeleninovým salátem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů