Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové lečo s uzeninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zeleninové lečo s uzeninou - postup přípravy

Lečo s uzeninou je jednoduché a rychlé jídlo, které má řadu zbožňovatelů i odpůrců. Pokud jste se dosud nerozhodli, na které straně barikády stojíte, vyzkoušejte lečo podle osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Ilona Šimůnková – uvidíte, že vám zachutná.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očistěte cibuli a nasekejte ji nahrubo. V pánvi rozehřejte kousek másla a cibuli na ní nechte osmažit dorůžova. Mezitím nakrájejte očištěné papriky a rajčata na drobné kostičky, které přihoďte na restovanou cibulku. Promíchejte, směs trochu osolte, aby zelenina pustila vodu, a nechte ji pod pokličkou chvíli dusit.

2. KROK

Salám a klobásu nakrájejte na kostičky. V jiné pánvi rozehřejte kapku rostlinného oleje a uzeninu v něm opečte dozlatova. Když je zelenina podušená, přidejte k ní osmaženou uzeninu a nechte vše chvilku společně provařit a trochu odpařit vodu ze zeleniny.

3. KROK

Nakonec celou směs ochuťte solí, pepřem a trochou kečupu a vyklepněte do ní vejce. Pokračujte v míchání a vaření, dokud se vejce nesrazí. V tu chvíli směs odstavte ze sporáku a ihned ji podávejte posypanou nasekanými bylinkami a doplněnou o kousek čerstvého pečiva.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů