Špaldová polévka se zeleninou - postup přípravy
I zdravá polévka může být dobrá, příkladem je tato špaldová s kořenovou zeleninou podle receptu od paní Hany Petrášové. Pokud vás trápí zažívání, určitě ji zařaďte do svého jídelníčku.
Ingredience
Nakrájejte cibuli na jemno a dejte ji smažit v hrnci na troše másla. Až začne sklovatět, přidejte nastrouhanou mrkev, petržel a celer a několik minut restujte. Nakonec přidejte špaldové vločky a vše zalijte asi 1,5 l vody.
Přidejte do hrnce kostku zeleninového bujonu a lžíci nasekaného libečku. Podle chuti osolte a opepřete. Vše vařte na mírním plameni asi 20 minut. Do hotové polévky přidejte trochu nasekaného pórku (lze vynechat) a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.