Zapečené chlebíčky se žampionovou směsí - postup přípravy
Ať už hledáte originální nápad na občerstvení na oslavu, nebo jen chcete spotřebovat starší chleba, v obou případech skvěle poslouží zapékané chlebíčky. Jsou snadné, rychle hotové a vyladěná slaná směs jim dodává skvělou chuť.
Ingredience
Polovinu klobásy nakrájejte na kostičky a dejte je do misky. Ke klobáse přidejte pokrájená rajčata a žampiony (případné použijte jiné houby či další suroviny dle svých preferencí).
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ho do mísy k ostatním surovinám. Přidejte také nasekaný kopr a majonézu. Směs dle chuti opepřete, osolte a dobře ho promíchejte.
Plátky chleba (lze použít i bagetu nebo veku) vyskládejte na pečicím papírem vyložený plech. Na ně navrstvěte připravenou žampionovou směs a dejte je zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C, dokud nebudou dozlatova. Poté je nechte krátce zchladnout a podávejte,
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA